Multifocale brillenglazen: iets voor u?

Multifocale brillenglazen: de oplossing voor iedere afstand!

MULTIFOCALE BRILLENGLAZEN
Multifocale brillenglazen zijn corrigerende brillenglazen die opgebouwd zijn uit verschillende sterktes. Zo kunnen presbyopen genieten van scherp zicht op elke afstand, met slechts één bril.

MEERDER STERKTES IN EEN ENKEL GLAS
Progressieve brillenglazen worden ook wel multifocale brillenglazen genoemd. Wat zijn multifocale brillenglazen? Multifocale brillenglazen zorgen ervoor dat u op iedere afstand goed kunt zien, zonder dat u van bril hoeft te wisselen. Ze zijn een alternatief voor bifocale of trifocal glazen en corrigeren refractie-afwijkingen zoals presbyopie, een veelvoorkomend kijkprobleem voor mensen boven de 40 jaar.
Hoe werkt een multifocaal glas? Een kijkgebied met verschillende sterktes loopt naar beneden over de voorkant van een multifocaal glas. Door dit kijkgebied kan de drager omhoog kijken om objecten van veraf te zien, recht vooruit kijken om objecten op tussenafstand te zien en omlaag kijken om te lezen. Voor deze verschillende activiteiten heeft de drager dus niet langer verschillende brillen (met plus- en minsterktes) nodig.


Wat zijn de voordelen? Multifocale brillenglazen hebben een esthetische voorkeur omdat ze geen zichtbare lijn hebben die de verschillende kijkgebieden van een bifocaal of trifocaal glas markeren. In plaats daarvan gaan multifocale brillenglazen naadloos over van de ene sterkte in de andere. Dit zorgt ervoor dat het zicht niet verspringt zoals bij bifocale en trifocale brillenglazen. Het oog wordt zelfs getraind om het zicht te verbeteren.

Openingstijden

Breng gerust een bezoek op een van onze locaties. Wij staan u graag te woord voor een passend advies.

Maandag: 13.30 – 18:00 uur*
Dinsdag: 9.00 – 18:00 uur
Woensdag: 9.00 – 18:00 uur
Donderdag: 9.00 – 18:00 uur
Vrijdag: 9.00 – 18:00 uur
Zaterdag: 9.00 – 16:00 uur

*Geldt alleen voor Prinsenbeek, voor overige vestigingen bekijk de contactpagina